Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
czosnek 1 ząbki
mleko 1 szklanek
masło 3 łyżek stołowych
ser żółty 100 gramów
ziemniaki 0,5 kilogramówWykonanie:Naczynie żaroodporne wysmarować
masłem i natrzeć
czosnkiem.
Ziemniaki obrać i pokroić w dość cienkie plastry,układać warstwami:
ziemniaki przyprawy płatki masła żółty ser,zalać
mlekiem.Piec w temperaturze 200 około 60 min.Uwagi:
Ziemniaki możemy doprawiać
ziołami takimi jakie lubimy,zamiast
sera żółtego może być
mozzarella i świeże
oregano.
Ziemniaki możemy ugotować i
potem zapiec.Autor: hanah30Zobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia FrancuskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: