Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
mleko według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
czosnek 3 ząbki
śmietana 0,75 szklanek
masło według uznaniaWykonanie:Obrane
ziemniaki pokroić na plasterki grubości ok. 2 mm i gotować 10 minut w
mleku z dodatkiem
soli,
pieprzu,
gałki muszkatołowej oraz
czosnku. Odcedzone przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać 40 minut polane
śmietaną, oprószone wiórkami
masła.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia FrancuskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: