ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 1 kilogramówmleko według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniagałka muszkatołowa według uznaniaczosnek 3 ząbkiśmietana 0,75 szklanekmasło według uznaniaWykonanie:Obrane ziemniaki pokroić na plasterki grubości ok. 2 mm i gotować 10 minut w mleku z dodatkiem soli, pieprzu, gałki muszkatołowej oraz czosnku. Odcedzone przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać 40 minut polane śmietaną, oprószone wiórkami masła.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia FrancuskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: