ßßß Cookit - przepis na Pomidory zapiekane z bakłażanem

Pomidory zapiekane z bakłażanem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
bakłażany 2 sztuk
cebula 1 sztuk
pomidory 500 gramów
czosnek 1 ząbki
masło 2 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Pokrojone w plastry bakłażany oprószyć solą i odstawić, aby puściły sok. Osuszone plastry podsmażyć na rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i podsmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Układać w naczyniu żaroodpornym na przemian plastry bakłażana i podsmażone pomidory. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11197/Pomidory-zapiekane-z-baklazanem