Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
bakłażany 2 sztuk
cebula 1 sztuk
pomidory 500 gramów
czosnek 1 ząbki
masło 2 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Pokrojone w plastry
bakłażany oprószyć
solą i odstawić, aby puściły sok. Osuszone plastry podsmażyć na rozgrzanym
oleju. Zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu zeszklić posiekaną
cebulę oraz
czosnek. Dodać pokrojone w kostkę
pomidory i podsmażyć. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
cukrem.Układać w naczyniu żaroodpornym na przemian plastry
bakłażana i podsmażone
pomidory. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: