ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobakłażany 2 sztukcebula 1 sztukpomidory 500 gramówczosnek 1 ząbkimasło 2 łyżek stołowychcukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Pokrojone w plastry bakłażany oprószyć solą i odstawić, aby puściły sok. Osuszone plastry podsmażyć na rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i podsmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.Układać w naczyniu żaroodpornym na przemian plastry bakłażana i podsmażone pomidory. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: