Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
natka pietruszki według uznania
mąka 1 łyżek stołowych
grzyb 300 gramów
śmietana 3 łyżek stołowych
ser żółty 50 gramów
olej według uznania
cebula 2 sztuk
pomidor 8 sztukWykonanie:
Pomidory umyć, ściąć czubki, wydrążyć środki specjalną łyżeczką, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 minut.
Cebulę i
grzyby oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę.
Cebulę podsmażyć, dodać
grzyby i dusić pod przykryciem, często mieszając. Następnie oprószyć
mąką, wlać
śmietanę, dodać posiekaną
natkę pietruszki, zagotować i doprawić; przełożyć do
pomidorów, polać
olejem, posypać
startym serem i zapiec w gorącym piekarniku.
Pomidory ułożyć na półmisku, udekorować
sałatą, polać
sosem beszamelowym.Uwagi:
Śmietana powinna być gęsta.Jarzyny i Pasztety weg.Potrawy z
GrzybówPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: