ßßß Cookit - przepis na Pomidory nadziewane grzybami zapieczone serem

Pomidory nadziewane grzybami zapieczone serem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
natka pietruszki według uznania
mąka 1 łyżek stołowych
grzyb 300 gramów
śmietana 3 łyżek stołowych
ser żółty 50 gramów
olej według uznania
cebula 2 sztuk
pomidor 8 sztuk
Wykonanie:
Pomidory umyć, ściąć czubki, wydrążyć środki specjalną łyżeczką, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 minut. Cebulę i grzyby oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę. Cebulę podsmażyć, dodać grzyby i dusić pod przykryciem, często mieszając. Następnie oprószyć mąką, wlać śmietanę, dodać posiekaną natkę pietruszki, zagotować i doprawić; przełożyć do pomidorów, polać olejem, posypać startym serem i zapiec w gorącym piekarniku. Pomidory ułożyć na półmisku, udekorować sałatą, polać sosem beszamelowym.
Uwagi:
Śmietana powinna być gęsta.
Jarzyny i Pasztety weg.
Potrawy z Grzybów
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/442/Pomidory-nadziewane-grzybami-zapieczone-serem