Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
serek mascarpone 500 gramów
cukier puder 100 gramów
maliny 500 gramów
żółtka 4 sztuk
białka 2 sztuk
biszkopty 200 gramównapar mocnej
kawy według uznania
czekolada gorzka 200 gramówWykonanie:Oczyszczone
owoce zmiksować i przetrzeć przez drobne sitko. Utrzeć
żółtka z
cukrem pudrem na puch. Mieszając, porcjami dodawać
ser i
owoce. Z
białek ubić pianę i powoli dodawać ja do kremu
serowo-
owocowego. Przykryć i wstawić na 20 minut do lodówki. Na wyścielonej pergaminem blasze ułożyć
biszkopty, nasączyć je
kawą i rozsmarować na nich trochę przygotowanego kremu. przykryć tę warstwę
biszkoptami i powtarzać procedurę, aż do wyczerpania się
biszkoptów. Ostatnią warstwą powinien być krem. Wierzch deseru polać stopiona w kąpieli
wodnej czekoladą i wstawić na 12 godzin do lodówki.Uwagi:
Maliny można zastąpić
truskawkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: