ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegożółtka 3 sztukcukier puder 6 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 sztukserek maskarpone 500 gramównapar kawy 1 szklaneklikier amaretto 4 łyżek stołowychbiszkopty podłużne 300 gramówczekolada gorzka w proszku 2 łyżek stołowychWykonanie:Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i waniliowym, wymieszać z serkiem.Wystudzony mocny napar kawy wymieszać z likierem. W płynie zwilżać biszkopty i układać jeden obok drugiego w podłużnym naczyniu. Posmarować połowa kremu, a na wierzchy ułożyć drugą warstwę zwilżonych biszkoptów i rozsmarować resztę kremu. Wierzch deseru oprószyć czekoladą w proszku. Wstawić na 3 godziny do lodówki.Uwagi:Biało-czarną dekorację na deserze uzyska się, jeśli posypie się do najpierw cukrem pudrem, a potem oprószy czekoladą przez wycięty z kartonu szablon lub specjalną nakładkę, którą robi się wzorki na piance do cappuccino.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: