Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
żółtka 3 sztuk
cukier puder 6 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
serek maskarpone 500 gramównapar
kawy 1 szklanek
likier amaretto 4 łyżek stołowych
biszkopty podłużne 300 gramów
czekolada gorzka w proszku 2 łyżek stołowychWykonanie:
Żółtka utrzeć z
cukrem pudrem i
waniliowym, wymieszać z
serkiem.Wystudzony mocny napar
kawy wymieszać z
likierem. W płynie zwilżać
biszkopty i układać jeden obok drugiego w podłużnym naczyniu. Posmarować połowa kremu, a na wierzchy ułożyć drugą warstwę zwilżonych
biszkoptów i rozsmarować resztę kremu. Wierzch deseru oprószyć
czekoladą w proszku. Wstawić na 3 godziny do lodówki.Uwagi:Biało-czarną dekorację na deserze uzyska się, jeśli posypie się do najpierw
cukrem pudrem, a
potem oprószy
czekoladą przez wycięty z kartonu szablon lub specjalną nakładkę, którą robi się wzorki na piance do
cappuccino.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: