Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szparagi zielone 4 sztuk
szparagi białe 4 sztuk
pomidorki koktajlowe 100 gramów
jajka 3 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Jajka ugotować, przestudzić i obrać ze skorupki. oczyszczone
szparagi związać w pęczki, ustawić główkami do góry w wysokim garnku z lekko posolona
wodą. Białe
szparagi gotować ok. 20 minut, a zielone ok. 15 minut. Wyjąc, przestudzić i pociąć na duże kawałki. Umyte
pomidorki pokroić na połówki, a
jajka w gruba kostkę. Składniki sałatki wymieszać w salaterce. Posypać
sola oraz
pieprzem, skropić
olejem i przemieszać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: