Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
fasola czerwona 0,5 puszka
makaron wstążki 150 gramów
czosnek 1 ząbki
rozmaryn według uznania
przecier pomidorowy 1 łyżek stołowych
oliwa według uznania
bulion warzywny 2 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukane, osączone kilka gałązek
rozmarynu grubo posiekać i podsmażyć na 4 łyżkach
oleju. Wymieszać z
czosnkiem pokrojonym na plasterki. Dodać
fasolkę oraz przecier i wlać
bulion. Gotować 10 minut. Z
wywaru wyjąć kilka łyżek
fasoli, a resztę zmiksować (można dolać nieco
bulionu). Ugotować
makaron w/g przepisu na opakowaniu, odcedzić i wymieszać z
fasolowym puree. Całość posypać odłożoną
fasolką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: