ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocebula 250 gramówmasło 4 łyżek stołowychmąka 2 łyżek stołowychwino białe wytrawne 100 mililitrówbulion mięsny 1 litrówser grayere 80 gramówkromki bagietki 4 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę pokroić w cienkie krążki i zeszklić na rozgrzanym w garnku maśle. Oprószyć mąką, mieszając, lekko zrumienić. Wlać wino oraz bulion, doprawić sola oraz pieprzem i dobrze wymieszać. Gotować 40 minut na średnim ogniu. Kromki bagietki opiec w piekarniku lub tosterze. Zupę przelać do 4 żaroodpornych miseczek, a na wierzchu położyć po kromce bagietki, obficie posypać startym serem i zapiekać 5 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni, aż ser się rozpuści i lekko przyrumieni. Wyjąć z piekarnika i od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaPotrawy z seremZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: