Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 250 gramów
masło 4 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 100 mililitrów
bulion mięsny 1 litrów
ser grayere 80 gramówkromki
bagietki 4 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę pokroić w cienkie krążki i zeszklić na rozgrzanym w garnku
maśle. Oprószyć
mąką, mieszając, lekko zrumienić. Wlać
wino oraz
bulion, doprawić
sola oraz
pieprzem i dobrze wymieszać. Gotować 40 minut na średnim ogniu. Kromki
bagietki opiec w piekarniku lub tosterze. Zupę przelać do 4 żaroodpornych miseczek, a na wierzchu położyć po kromce
bagietki, obficie posypać
startym serem i zapiekać 5 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni, aż
ser się rozpuści i lekko przyrumieni. Wyjąć z piekarnika i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaPotrawy z
seremZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: