ßßß Cookit - przepis na Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 250 gramów
masło 4 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 100 mililitrów
bulion mięsny 1 litrów
ser grayere 80 gramów
kromki bagietki 4 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę pokroić w cienkie krążki i zeszklić na rozgrzanym w garnku maśle. Oprószyć mąką, mieszając, lekko zrumienić. Wlać wino oraz bulion, doprawić sola oraz pieprzem i dobrze wymieszać. Gotować 40 minut na średnim ogniu. Kromki bagietki opiec w piekarniku lub tosterze. Zupę przelać do 4 żaroodpornych miseczek, a na wierzchu położyć po kromce bagietki, obficie posypać startym serem i zapiekać 5 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni, aż ser się rozpuści i lekko przyrumieni. Wyjąć z piekarnika i od razu podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Francuska
Potrawy z serem
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11020/Zupa-cebulowa