Wykonanie
Skład na 4 porcje:8 kromek
bagietki8 plastrów
sera (może być edamski)średnia
cebula150 g
pieczarek8 łyżek tłuszczu (najlepiej
masło)mielona
papryka (słodka lub ostra, to już według uznania)
sól i
pieprzSposób przygotowania:
Pieczarki umyć i pokroić na cienkie plasterki.
Cebulę obrać, posiekać, dodać
sól, pierz do smaku i poddusić na tłuszczu (4 łyżki) do odparowania nadmiaru
wody.Kromki
bagietki posmarować
masłem, obłożyć
pieczarkami i przykryć plasterkami
sera (nie powinny wystawać poza kromki), posypać mieloną
papryką. Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku, aż
ser się roztopi (około 10 minut). Podawać na gorąco, polane
keczupem.Smacznego :)Pozdrawiam, Czarnulka.