Wykonanie
Zapiekanka z
pieczarkami to danie, które pamiętam z dzieciństwa. Te kupowane w budkach z hot-dogami za czasów mojego dzieciństwa były bardzo smaczne niestety teraz przeważnie są to zapiekanki mrożone. Dlatego zrobione samodzielnie smakują najlepiej.
Składniki:2
bagietki2 kulki
mozzarelli lub inny ulubiony
ser200 gr
pieczarek1
cebulakawałek świeżego
ogórkasólpieprzkawałek
porałyżka
masłaPieczarki i
cebule kroimy w talarki i podsmażamy na
maśle, doprawić do smaku
sola i
pieprzem. (postarajcie się żeby
pieczarki nie były za suche może być w nich odrobinę
soków "własnych").
Bagietki przekrajamy na pół kładziemy
pieczarki, plastry
sera i zapiekamy przez około 10 minut w 180 stopniach C.
Ogórka kroimy w plastry,
pora oczyszczamy i kroimy w bardzo cienkie talarki warzywa kładziemy na upieczone zapiekanki a na sam koniec polewamy
keczupem.