Wykonanie
Jest to danie, które często serwuję na kolację lub przekąskę dla znajomych. Szybkie , smaczne , chrupiące. Nie zdążyłam zrobić po upieczeniu, dlatego zdjęcia pokazują etap przed włożeniem do piekarnika.
SKŁADNIKI
Bułki kajzerki ( na dużą blachę wystarczy 6)1/2 kg.
pieczarekjedna
cebulaser tarty
mozzarella do posypania
sól ,
pieprztrochę
masłaWYKONANIE
Bułki przeciąć na połowę i wydrążyć miąższ. Poukładać na dużej blaszce, lekko posmarować
masłem środek.
Pieczarki obrać ze skórki pokroić na małe kawałki.
Cebulę posiekać w kostkę obsmażyć, dodać
pieczarki, podusić. Doprawić
solą ,
pieprzem. Napełnić
bułki farszem
pieczarkowym, posypać
serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do ok 180 s C przez 10 min. Podawać z dowolnym sosem lub
ketchupem.
SMACZNEGO