ßßß Cookit - przepis na Sałatka lukullusa

Sałatka lukullusa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
fasola 1 szklanek
śledzie korzenne 2 sztuk
cebula 2 sztuk
śliwka z octu 10 sztuk
szczypiorek 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 6 łyżek stołowych
sos tatarski 1 szklanek
pieprz według uznania
czosnek 3 ząbki
sól według uznania
Wykonanie:
Ser pokroić w drobną kostkę. Śledzie (wymoczone i oczyszczone) drobno posiekać. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w drobną kostkę. Śliwki pokroić w cienkie paseczki. Czosnek obrać, zmiażdżyć i dodać do sosu tatarskiego. Fasolkę namoczyć, gotować do miękkości, odcedzić i ostudzić. Wszystkie składniki połączyć i zalać sosem, dobrze wymieszać, posypać zieleniną, odstawić do lodówki na 30 min. Podawać z pieczywem.
Potrawy z Ryb
Sałatki
Komentarze:
Autor: rzabka
Data: 2009-01-03
nie dobra ta salatka beee nawet jak mi zaplacisz to nie zjem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/122/Salatka-lukullusa