ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 4 sztukoliwa 2 łyżek stołowychcebula 1 sztukczosnek 2 ząbkipieczarki 150 gramówszpinak 200 gramówparmezan 50 gramówsok z cytryny 0,5 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczona cebulę pokroić w kostkę, a czosnek zmiażdżyć. Oczyszczone pieczarki i szpinak drobno posiekać. Umyć pomidory, na górze wykroić otwór i łyżeczka wydrążyć miąższ.Cebulę oraz czosnek podsmażyć (5 minut) na rozgrzanej w rondlu oliwie. Dodać pieczarki i dusić 5 minut, aż zmiękną. Dodać szpinak i dusić 4 minuty, mieszając.Na koniec dodać miąższ z pomidorów i starty ser. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem.Farszem wypełnić pomidory i ułożyć je w żaroodpornym naczyniu. Zapiekać ok. 20 minut. Podawać ciepłe.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: