ßßß Cookit - przepis na Pomidory faszerowane szpinakiem z pieczarkami

Pomidory faszerowane szpinakiem z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidory 4 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
pieczarki 150 gramów
szpinak 200 gramów
parmezan 50 gramów
sok z cytryny 0,5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczona cebulę pokroić w kostkę, a czosnek zmiażdżyć. Oczyszczone pieczarki i szpinak drobno posiekać. Umyć pomidory, na górze wykroić otwór i łyżeczka wydrążyć miąższ.
Cebulę oraz czosnek podsmażyć (5 minut) na rozgrzanej w rondlu oliwie. Dodać pieczarki i dusić 5 minut, aż zmiękną. Dodać szpinak i dusić 4 minuty, mieszając.Na koniec dodać miąższ z pomidorów i starty ser. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Farszem wypełnić pomidory i ułożyć je w żaroodpornym naczyniu. Zapiekać ok. 20 minut. Podawać ciepłe.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10142/Pomidory-faszerowane-szpinakiem-z-pieczarkami