Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wieprzowina mielona 500 gramów
cebula 1 sztuk
bułka tarta 1 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
orzechy włoskie 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
olej według uznania
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebule drobno posiekać, dodać do
mięsa razem z
jajkiem, posiekanymi
orzechami,
bułka tarta,
sokiem z cytryny, 2 łyżkami
oleju. Wszystko dobrze wyrobić, doprawiając
sola oraz
pieprzem. Odstawić na 60 minut, przykryte, do lodówki. Dłońmi uformować niewielkie kotlety, lekko spłaszczyć i smażyć z obu stron na rozgrzanym
oleju. Podawać z
ziemniakami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: