ßßß Cookit - przepis na Pasztet rybny nie pieczony

Pasztet rybny nie pieczony

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wędzona ryba (makrele, śledziki, dorsz )500 gramów
masło 150 gramów
jajka na twardo 3 sztuk
olej słonecznikowy lub sojowy 2 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cebula 1 sztuk
Wykonanie:
Cebulę obrać, usiekać jak najdrobniej , włożyć do rozgrzanego oleju i - mieszając - zeszklić.Ostudzić wyłożyć na salaterkę.Do cebuli dodać obrane ze skóry i ości, podzielone na kawałki ryby ,
wymieszać ,pozostawić na godzinę.
Rozetrzeć masło , dodać zmielone w maszynce lub drobno usiekane jajka, rybę wraz z cebulą oraz tłuszczem , doskonale rozetrzeć na zupełnie gładką masę.
Doprawić pasztet do smaku solą, pieprzem i przyprawą , wymieszać , ułożyć ciasno w miseczce.
Uwagi:
Nakładać na kromki chleba ( smaczne z razowym ), posypywać zieleniną, przybrać plastrem pomidora.
Autor: amulet
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5797/Pasztet-rybny-nie-pieczony