Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wędzona ryba (
makrele,
śledziki,
dorsz )500 gramów
masło 150 gramów
jajka na twardo 3 sztuk
olej słonecznikowy lub
sojowy 2 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cebula 1 sztukWykonanie:
Cebulę obrać, usiekać jak najdrobniej , włożyć do rozgrzanego
oleju i - mieszając - zeszklić.Ostudzić wyłożyć na salaterkę.Do
cebuli dodać obrane ze skóry i ości, podzielone na kawałki
ryby ,wymieszać ,pozostawić na godzinę.Rozetrzeć
masło , dodać zmielone w maszynce lub drobno usiekane
jajka,
rybę wraz z
cebulą oraz tłuszczem , doskonale rozetrzeć na zupełnie gładką masę.Doprawić pasztet do smaku
solą,
pieprzem i przyprawą , wymieszać , ułożyć ciasno w miseczce.Uwagi:Nakładać na kromki
chleba ( smaczne z
razowym ), posypywać
zieleniną, przybrać plastrem
pomidora.Autor: amuletZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: