ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomieso wieprzowe chude 500 gramówoliwa według uznaniacebula 1 sztukbulion warzywny 0,5 litrówpapryka czerwona 2 sztukśmietana 250 mililitrówzioła prowansalskie 1 łyżek deserowychmakaron swiderki 500 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w gruba kostkę, oprószyć sola oraz pieprzem i usmażyć na oliwie na złoty kolor. Oczyszczoną cebule pokroić w piórka, dodać do mięsa i smażyć przez kilka minut, mieszając. Zalać bulionem i dusić do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodać oczyszczoną, grubo pokrojona paprykę oraz śmietanę i zioła prowansalskie lub oregano. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Osączony wymieszać z sosem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: