ßßß Cookit - przepis na Patisony duszone

Patisony duszone

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
patison 2 sztuk
cebula 1 sztuk
pomidor 2 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 3 łyżek stołowych
olej 3 łyżek stołowych
papryka 1 sztuk
Wykonanie:
Umyte patisony włożyć do gotującej się wody, potrzymać 4 minuty, osączyć, pokroić w kostkę i posolić. Posiekaną cebulę przysmażyć na tłuszczu, włożyć do niej patisony, oczyszczoną i pokrojoną paprykę i pokrojone pomidory bez skórki, Całość posolić i udusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać śmietanę wymieszaną z mąką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3650/Patisony-duszone