Wykonanie
« Powrót  
KurkiDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kurka 80 dekagramów
boczek wędzony 15 dekagramów
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 50 gramów
śmietana kremówka 2 szklanek
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Grzyby oczyścić, opłukać. W rondlu zrumienić na tłuszczu drobno pokrojoną
cebulę i pokrojony w kostkę
boczek, chwilę podsmażyć i dodać obtoczone w
mące grzyby. Po chwili podlać
winem, dusić ok. 90 min. pod przykryciem na małym ogniu, podlewając w miarę potrzeby niewielką ilością
wody. Po zdjęciu z ognia podprawić
śmietanką i posypać nacią
pietruszki.Uwagi:Podawać jako samodzielne danie z
pieczywem lub
ziemniakami puree.Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: