ßßß Cookit - przepis na Kurki

Kurki

Wykonanie

« Powrót  
Kurki
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kurka 80 dekagramów
boczek wędzony 15 dekagramów
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 50 gramów
śmietana kremówka 2 szklanek
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Grzyby oczyścić, opłukać. W rondlu zrumienić na tłuszczu drobno pokrojoną cebulę i pokrojony w kostkę boczek, chwilę podsmażyć i dodać obtoczone w mące grzyby. Po chwili podlać winem, dusić ok. 90 min. pod przykryciem na małym ogniu, podlewając w miarę potrzeby niewielką ilością wody. Po zdjęciu z ognia podprawić śmietanką i posypać nacią pietruszki.
Uwagi:
Podawać jako samodzielne danie z pieczywem lub ziemniakami puree.
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2122/Kurki-