ßßß
Cookit - przepis na Kurki w sosie śmietanowym na ciepło
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kurki w sosie śmietanowym na ciepło
Składniki
Kurka
Grzyby
Cebula
Śmietana kremówka
Masło
Sól
Pieprz
Gałka muszkatołowa
Wykonanie
- dowolna ilość
kurek
(lub innych
grzybów
)- 2
cebule
-
śmietana 30%
-
masło
-
sól
i
pieprz
-
gałka muszkatołowa
Kurki
gotujemy w gorącej wodzie około ok. 30 minut. Przygotowujemy sos: pokrojoną w piórka
cebulę
należy zeszklić na
maśle
. Dodajemy do niej ugotowane
grzyby
i doprawiamy je
solą
,
pieprzem
i gałką. Wlewamy
śmietanę
i mieszamy do momentu zagotowania.Smacznego!
Źródło:
http://zielonykoperek.blogspot.com/2012/07/kurki-w-sosie-smietanowym-na-ciepo.html
Przepisy powiązane
Sos kurkowy
Sos kurkowy
Sos kurkowy
Sos kurkowy
Sos kurkowy
Składniki powiązane (0)