Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
drożdże 30 gramów
woda 150 mililitrów
oliwa 2 łyżek stołowych
sól 1/2 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek deserowych
sos pomidorowy 1 sztuk
ser mozzarella 100 gramów
ser parmezan 100 gramów
ser gouda 100 gramów
ser ementaler 100 gramówWykonanie:Składniki na ciasto dobrze wymieszać mikserem z hakami. Odstawic ciasto na godzinę. Po tym czasie rozwałkować na blaszcze, wyłożyć sos i posypać startymi, zmieszanymi ze
soba serami. Piec w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni ok. 20 minut.Uwagi:Przepis na
sos pomidorowy znajduje się wśród moich przepisów.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: LusiaData: 2009-04-15lubię dużo
seraAutor: martunia0704Data: 2009-04-10Taka jak z pizzeri świetny przepisDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: