Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegociasto na pizzę 1 porcja
szpinak 250 gramów
kapausta włoska 250 gramów
kurki 150 gramów
pomidory konserwowe 250 gramów
kapary 2 łyżek stołowych
rodzynki 2 łyżek stołowych
oliwa według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
świeży szpinak lub mrożone liście zalać wrzątkiem i gotować 2 minuty, odcedzić. Tak samo postąpić z
kapustą.
Szpinak i
kapustę grubo pokroić. Oczyszczone
kurki (mogą być mrożone) ugotować w małej ilości
wody, odcedzić, a większe pokroić. Na przygotowanym cieście rozłożyć odcedzone, rozgniecione widelcem i osaczone
pomidory. Na nich ułożyć
szpinak wymieszany z
kapustą. Posypać
kurkami,
kaparami,
rodzynkami, ew, lekko posolić, skropić
oliwą i piec ok. 30 minut w 220 stopniach.Uwagi:Ciasto przygotować w/g przepisu na pizze z
pieczarkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
GrzybówZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: