ßßß Cookit - przepis na Pizza a la ogrodniczka

Pizza a la ogrodniczka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ciasto na pizzę 1 porcja
szpinak 250 gramów
kapausta włoska 250 gramów
kurki 150 gramów
pomidory konserwowe 250 gramów
kapary 2 łyżek stołowych
rodzynki 2 łyżek stołowych
oliwa według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczony świeży szpinak lub mrożone liście zalać wrzątkiem i gotować 2 minuty, odcedzić. Tak samo postąpić z kapustą. Szpinak i kapustę grubo pokroić. Oczyszczone kurki (mogą być mrożone) ugotować w małej ilości wody, odcedzić, a większe pokroić. Na przygotowanym cieście rozłożyć odcedzone, rozgniecione widelcem i osaczone pomidory. Na nich ułożyć szpinak wymieszany z kapustą. Posypać kurkami, kaparami, rodzynkami, ew, lekko posolić, skropić oliwą i piec ok. 30 minut w 220 stopniach.
Uwagi:
Ciasto przygotować w/g przepisu na pizze z pieczarkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy mączne weg.
Potrawy z Grzybów
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11512/Pizza-a-la-ogrodniczka