Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron Tagliatelle 1 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
pestki słonecznika 2 łyżek stołowych
śmietana 100 mililitrów
szpinak 100 gramów
kurki 100 gramów
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:W osolonym wrzątku gotować
makaron 7 minut, na pół miękko, odcedzić. Oczyszczone, pokrojone na plasterki
grzyby razem z
pestkami słonecznika podsmażyć na
oliwie, zalać
śmietaną i zagotować. na koniec dodać do sosu oczyszczone liście
szpinaku i jeszcze raz wszystko zagotować, mieszając. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Do sosu dodać ugotowany
makaron, lekko podgrzać i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: