ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomakaron Tagliatelle 1 sztukoliwa 2 łyżek stołowychpestki słonecznika 2 łyżek stołowychśmietana 100 mililitrówszpinak 100 gramówkurki 100 gramówpieprz biały według uznaniasól według uznaniaWykonanie:W osolonym wrzątku gotować makaron 7 minut, na pół miękko, odcedzić. Oczyszczone, pokrojone na plasterki grzyby razem z pestkami słonecznika podsmażyć na oliwie, zalać śmietaną i zagotować. na koniec dodać do sosu oczyszczone liście szpinaku i jeszcze raz wszystko zagotować, mieszając. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Do sosu dodać ugotowany makaron, lekko podgrzać i od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy mączne weg.Potrawy z MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: