Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z
okonia morskiego 6 sztuk
kurki 300 gramów
oliwa 2 łyżek stołowychmiąższ z dyni 250 gramów
pomidory 2 sztuk
bazylia 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety bez skóry oprószyć
solą oraz
pieprzem i piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Rozmrożone
grzyby usmażyć w niewielkiej ilości
oliwy. W osolonej wodzie obgotować
dynię. Osaczoną pokroić w cienkie
płatki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Sparzone
pomidory obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w sporą kostkę. Podawać filety na podkładce z dyni, posypać
pomidorami oraz
kurkami i rozdrobniona
bazylią. Oprószyć
sola oraz
pieprzem i skropić
oliwą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: