ßßß Cookit - przepis na Okoń morski z warzywami i kurkami

Okoń morski z warzywami i kurkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z okonia morskiego 6 sztuk
kurki 300 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
miąższ z dyni 250 gramów
pomidory 2 sztuk
bazylia 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone filety bez skóry oprószyć solą oraz pieprzem i piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Rozmrożone grzyby usmażyć w niewielkiej ilości oliwy. W osolonej wodzie obgotować dynię. Osaczoną pokroić w cienkie płatki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Sparzone pomidory obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w sporą kostkę. Podawać filety na podkładce z dyni, posypać pomidorami oraz kurkami i rozdrobniona bazylią. Oprószyć sola oraz pieprzem i skropić oliwą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11993/Okon-morski-z-warzywami-i-kurkami