Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z
okonia (bez skóry)6 sztuk
pomidory 2 sztuk
kurki 300 gramówmiąższ z dyni 250 gramów
bazylia 1 pęczek
oliwa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety oprószyć
sola oraz
pieprzem. Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.Oczyszczone
grzyby usmażyć w niewielkiej ilości
oliwy. w osolonej wodzie obgotować
dynię. Osączoną pokroić w cienkie
płatki lub zetrzeć na tarce. Sparzone
pomidory obrać i pokroić w kostkę.Podawać filety na podkładzie z dyni, posypać
pomidorami, smażonymi
kurkami oraz rozdrobnioną
bazylią. Oprószyć
solą oraz
pieprzem i skropić
oliwą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: