ßßß Cookit - przepis na Okoń morski z pomidorami, dynią i kurkami

Okoń morski z pomidorami, dynią i kurkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z okonia (bez skóry)6 sztuk
pomidory 2 sztuk
kurki 300 gramów
miąższ z dyni 250 gramów
bazylia 1 pęczek
oliwa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone filety oprószyć sola oraz pieprzem. Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Oczyszczone grzyby usmażyć w niewielkiej ilości oliwy. w osolonej wodzie obgotować dynię. Osączoną pokroić w cienkie płatki lub zetrzeć na tarce. Sparzone pomidory obrać i pokroić w kostkę.
Podawać filety na podkładzie z dyni, posypać pomidorami, smażonymi kurkami oraz rozdrobnioną bazylią. Oprószyć solą oraz pieprzem i skropić oliwą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12920/Okon-morski-z-pomidorami,-dynia-i-kurkami