Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka 250 gramów
cukinia 350 gramów
ziemniak (ugotowany)1 sztuk
czosnek 1 ząbki
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowychbarszcz biały 2 porcja
gałka muszkatołowa 1 szczypta
mleko 100 mililitrówgałazki
bazylii według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczona
marchewkę oraz
cukinię pokroić.
Ziemniak pokroić w słupki. Oczyszczoną
cebulę oraz
czosnek posiekać i zeszklić na
maśle. Trochę warzyw odłożyć, a resztę podsmażyć w rondlu na dużym ogniu. Wlać barszcz rozmieszany w 4 szklankach zimnej
wody. Zagotować, doprawić do smaku gałką
solą oraz
pieprzem. Zdjąć z ognia, mieszając, powoli wlać
mleko. Gotować jeszcze 13 minut na małym ogniu. Opłukaną, osaczoną
bazylię posiekać i dodać do zupy. Wszystko zmiksować i przyprawić. Udekorować
bazylią i kawałkami gotowanych warzyw.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: