ßßß Cookit - przepis na Zupa wiosenna z cukinią

Zupa wiosenna z cukinią

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
marchewka 250 gramów
cukinia 350 gramów
ziemniak (ugotowany)1 sztuk
czosnek 1 ząbki
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
barszcz biały 2 porcja
gałka muszkatołowa 1 szczypta
mleko 100 mililitrów
gałazki bazylii według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczona marchewkę oraz cukinię pokroić. Ziemniak pokroić w słupki. Oczyszczoną cebulę oraz czosnek posiekać i zeszklić na maśle. Trochę warzyw odłożyć, a resztę podsmażyć w rondlu na dużym ogniu. Wlać barszcz rozmieszany w 4 szklankach zimnej wody. Zagotować, doprawić do smaku gałką solą oraz pieprzem. Zdjąć z ognia, mieszając, powoli wlać mleko. Gotować jeszcze 13 minut na małym ogniu. Opłukaną, osaczoną bazylię posiekać i dodać do zupy. Wszystko zmiksować i przyprawić. Udekorować bazylią i kawałkami gotowanych warzyw.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11997/Zupa-wiosenna-z-cukinia