ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomarchewka 250 gramówcukinia 350 gramówziemniak (ugotowany)1 sztukczosnek 1 ząbkicebula 1 sztukmasło 1 łyżek stołowychbarszcz biały 2 porcjagałka muszkatołowa 1 szczyptamleko 100 mililitrówgałazki bazylii według uznaniapieprz biały według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczona marchewkę oraz cukinię pokroić. Ziemniak pokroić w słupki. Oczyszczoną cebulę oraz czosnek posiekać i zeszklić na maśle. Trochę warzyw odłożyć, a resztę podsmażyć w rondlu na dużym ogniu. Wlać barszcz rozmieszany w 4 szklankach zimnej wody. Zagotować, doprawić do smaku gałką solą oraz pieprzem. Zdjąć z ognia, mieszając, powoli wlać mleko. Gotować jeszcze 13 minut na małym ogniu. Opłukaną, osaczoną bazylię posiekać i dodać do zupy. Wszystko zmiksować i przyprawić. Udekorować bazylią i kawałkami gotowanych warzyw.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: