ßßß Cookit - przepis na Szpinak w sosie grzybowo-serowym

Szpinak w sosie grzybowo-serowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
szpinak 1 kilogramów
ser żółty 100 gramów
vegeta 1 łyżek deserowych
sos grzybowy 1 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowych
żółtko 2 sztuk
cebula 1 sztuk
ząbek czosnku 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczony szpinak gotować 10 minut, osączyć. Cebulę i czosnek oczyścić i pokroić w kostkę, poddusić na maśle, dodać szpinak i smażyć jeszcze 10 minut. Doprawić jarzynką i pieprzem. Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu. Dodać ser pokrojony w kostkę. Śmietanę połączyć z żółtkami i dodać do sosu (nie gotować). Szpinak podawać z ziemniakami z wody i sosem grzybowo-serowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3905/Szpinak-w-sosie-grzybowo-serowym