Wykonanie

Fantastyczna, kremowa zupa cebulowa z grzankami z
chleba.Bardzo prosta w przygotowaniu - wystarczy trochę
cebuli, czerstwy
chleb i kilka dodatków, które znajdą się w każdej kuchni.Na grzanki wykorzystaliśmy czerstwy
chleb, pokrojony w kostkę i podsmażony na niewielkiej ilości
masła.

Składniki na zupę:-1 kg
cebuli-2 ząbki
czosnku-750 ml
bulionu warzywnego-5 dkg
masła-
pieprz-odrobina
żółtego sera-słodka
śmietana do dekoracji

Obraną
cebulę i
czosnek kroimy w kostkę.

W garnku, na niewielkim ogniu
cebulę i
czosnek szklimy na
maśle.Szklimy powoli, ok. 30 minut.

Dolewamy
bulion i gotujemy ok. 15 minut.


Zupę miksujemy, aby uzyskać piękny, złoty krem.Doprawiamy do smaku
pieprzem i ewentualnie
solą.Ponownie przelewamy do garnka i zagotowujemy.

Nalewamy do talerza, dodajemy grzanki i odrobinę tartego
żółtego sera,dekorujemy
śmietaną i gotowe.

Smacznego!