ßßß Cookit - przepis na Wykwintna z mandarynkami

Wykwintna z mandarynkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta czerwona 70 dekagramów
mandarynka 2 sztuk
sok z mandarynki 100 mililitrów
papryczka chili 1 sztuk
konfitura borówkowa 3 łyżek stołowych
migdały prażone 3 łyżek stołowych
Cynamon według uznania
imbir według uznania
cukier 2 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
skórka z cytryny 1 łyżek deserowych
sok z cytryny 2 łyżek deserowych
sól według uznania
Wykonanie:
Kapustę oczyścić, poszatkować.
Chili oczyścić z pestek, posiekać.
Olej rozgrzać w rondlu.
Wrzucić chili, imbir, cynamon i cukier.
Wymieszać, przesmażyć.
Dodać kapustę, skropić sokiem z cytryny, wymieszać.
Dusić 5 minut.
Dodać skórkę z cytryny, doprawić solą, dusić jeszcze 2 minuty.
Zdjąć, przestudzić.
Sok z mandarynek połączyć z konfiturą, dodać do kapusty, wymieszać.
Mandarynki obrać, podzielić na cząstki.
Migdały pokroić w słupki.
Surówkę ozdobić cząstkami mandarynek i posypać migdałami.
Uwagi:
sok z mandarynek lub pomarańczy
Jarzyny i Pasztety weg.
Surówki
Komentarze:
Autor: wiola
Data: 2007-04-03
bardzo dobra
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2317/Wykwintna-z-mandarynkami