Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta czerwona 70 dekagramów
mandarynka 2 sztuksok z
mandarynki 100 mililitrów
papryczka chili 1 sztuk
konfitura borówkowa 3 łyżek stołowych
migdały prażone 3 łyżek stołowych
Cynamon według uznania
imbir według uznania
cukier 2 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
skórka z cytryny 1 łyżek deserowych
sok z cytryny 2 łyżek deserowych
sól według uznaniaWykonanie:
Kapustę oczyścić, poszatkować.
Chili oczyścić z pestek, posiekać.
Olej rozgrzać w rondlu.Wrzucić
chili,
imbir,
cynamon i
cukier.Wymieszać, przesmażyć.Dodać
kapustę, skropić
sokiem z cytryny, wymieszać.Dusić 5 minut.Dodać
skórkę z cytryny, doprawić
solą, dusić jeszcze 2 minuty.Zdjąć, przestudzić.Sok z
mandarynek połączyć z
konfiturą, dodać do
kapusty, wymieszać.
Mandarynki obrać, podzielić na cząstki.
Migdały pokroić w słupki.Surówkę ozdobić cząstkami
mandarynek i posypać
migdałami.Uwagi:sok z
mandarynek lub
pomarańczyJarzyny i Pasztety weg.SurówkiKomentarze:Autor: wiolaData: 2007-04-03bardzo dobraDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: