ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychmasło 1 kostekcukier 200 gramówcukier waniliowy 4 łyżek deserowychjajka 4 sztuksól 1 szczyptaskórka z cytryny - otarta 1 łyżek deserowychmleko 125 mililitrówrodzynki 150 gramówskórka pomarańczowa - smażona 150 gramówfigi suszone 100 gramówcukier puder według uznaniaWykonanie:Masło utrzeć z cukrami. Kolejno, wciąż ucierając, dodawać jajka, sól oraz skórkę cytrynową. Powoli, lekko mieszając, wsypywać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlać mleko i jeszcze raz wymieszać. Wymoczone, osączone rodzynki i posiekane figi oprószyć mąką, i wsypać do ciasta, dodać skórkę pomarańczową. Wymieszać, przełożyć do natłuszczonej i wysypanej mąką podłużnej formy. Piec 60-70 minut w 180 stopniach. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: