Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 30 dekagramów
cukier 15 dekagramów
margaryna 17 dekagramów
jaja 4 sztuk
rum 50 mililitrów
proszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowych
bakalie 30 dekagramów
sól 1 szczypta
dżem wiśniowy według uznania
bułka tarta według uznaniaWykonanie:
Bakalie pokroić i zamoczyć w
rumie.
Margarynę utrzeć z
cukrem na puszystą masę i dodać
żółtka.Dodać
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia,odciśnięte
bakalie oprószone
mąką,wlać pozostały
rum i dokładnie wymieszać.
Białka ubić ze szczyptą
soli i delikatnie połączyć z
ciastem.Wyłożyć do formy keksowej.Piec około 50 minut w temperaturze 180-200 stopni.Po upieczeniu posmarować ciepłym
dżemem.Autor: ibeataZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: