Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 30 dekagramów
margaryna 4 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
śmietana 3 łyżek stołowych
jajko 3 sztuk
grzyb 50 dekagramów
cebula 1 sztuktłuszcz 2 łyżek stołowych
bułka paryska czerstwa 0.5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Z podanych produktów zagnieść kruche ciasto (
mąka pszenna,
margaryna,
cukier,
śmietana, 1
jajo).
Grzyby oczyścić, úmyć, poszatkować i udusić z
cebulą. Następnie posiekać lub zemleć w maszynce razem z namoczoną i odciśniętą czerstwą
bułką, dodać ugotowane na twardo i posiekane
jaja. Nadzienie przyprawić i nakładać na rozwałkowane ciasto, zacisnąć brzegi i ciąć skośne paszteciki długości ok. 6 cm. Posmarować
jajem i upiec w piekarniku.Potrawy z
GrzybówPotrawy z JajZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: