ßßß Cookit - przepis na Paszteciki kruche z grzybami

Paszteciki kruche z grzybami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka pszenna 30 dekagramów
margaryna 4 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
śmietana 3 łyżek stołowych
jajko 3 sztuk
grzyb 50 dekagramów
cebula 1 sztuk
tłuszcz 2 łyżek stołowych
bułka paryska czerstwa 0.5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Z podanych produktów zagnieść kruche ciasto (mąka pszenna, margaryna, cukier, śmietana, 1 jajo). Grzyby oczyścić, úmyć, poszatkować i udusić z cebulą. Następnie posiekać lub zemleć w maszynce razem z namoczoną i odciśniętą czerstwą bułką, dodać ugotowane na twardo i posiekane jaja. Nadzienie przyprawić i nakładać na rozwałkowane ciasto, zacisnąć brzegi i ciąć skośne paszteciki długości ok. 6 cm. Posmarować jajem i upiec w piekarniku.
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Jaj
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1252/Paszteciki-kruche-z-grzybami