Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
grzyb 1 kilogramów
cebula 1 sztuk
słonina 20 dekagramów
bułka paryska czerstwa 0.5 sztuk
jajko 3 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
ziele angielskie według uznania
sól według uznania
przyprawa do zup według uznaniaWykonanie:
Grzyby oczyścić, opłukać i udusić na
słoninie razem z
cebulą. Dodać czerstwą
bułkę, aby wchłonęła sos. Ostudzić, następnie zemleć w maszynce dwa
razy. Do masy wbić
jaja, dodać
przyprawy i
tartą bułkę. Naczynie wysmarować tłuszczem, wysypać
tartą bułką, włożyć masę i zapiec. Podawać z surówkami i
ziemniakami.Uwagi:
ziele angielskie lub
gałka muszkatołowaPotrawy z
GrzybówZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-02ciekawe danieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: