ßßß Cookit - przepis na Pasztet z grzybów

Pasztet z grzybów

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyb 1 kilogramów
cebula 1 sztuk
słonina 20 dekagramów
bułka paryska czerstwa 0.5 sztuk
jajko 3 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
ziele angielskie według uznania
sól według uznania
przyprawa do zup według uznania
Wykonanie:
Grzyby oczyścić, opłukać i udusić na słoninie razem z cebulą. Dodać czerstwą bułkę, aby wchłonęła sos. Ostudzić, następnie zemleć w maszynce dwa razy. Do masy wbić jaja, dodać przyprawy i tartą bułkę. Naczynie wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką, włożyć masę i zapiec. Podawać z surówkami i ziemniakami.
Uwagi:
ziele angielskie lub gałka muszkatołowa
Potrawy z Grzybów
Zapiekanki i Pizze
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-01-02
ciekawe danie
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1253/Pasztet-z-grzybow