ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety rybne 400 gramówmarchew 2 sztukpietruszka 2 sztukcebula 2 sztukśmietana 200 mililitrówżółtka 2 sztukliść laurowy 1 sztukziele angielskie 4 sztukpieprz ziołowy według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Filety rybne pokroić na kawałki, przyprawić solą i pieprzem. Warzywa obrać, pokroić, wrzucić wraz z 350 gram filetów i przyprawami do garnka, zalać 1,5 litra wody, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Po tym czasie włożyć resztę ryb i gotować jeszcze przez 15 minut. Śmietanę wymieszana z żółtkami wlać do zupy, zamieszać i podgrzewać jeszcze przez jakiś czas, pilnując, by zupa się nie zagotowała. Na koniec ewentualnie doprawić do smaku.Autor: SzesanaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: