Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety rybne 400 gramów
marchew 2 sztuk
pietruszka 2 sztuk
cebula 2 sztuk
śmietana 200 mililitrów
żółtka 2 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
pieprz ziołowy według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Filety rybne pokroić na kawałki, przyprawić
solą i
pieprzem. Warzywa obrać, pokroić, wrzucić wraz z 350 gram filetów i przyprawami do garnka, zalać 1,5 litra
wody, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Po tym czasie włożyć resztę ryb i gotować jeszcze przez 15 minut.
Śmietanę wymieszana z
żółtkami wlać do zupy, zamieszać i podgrzewać jeszcze przez jakiś czas, pilnując, by zupa się nie zagotowała. Na koniec ewentualnie doprawić do smaku.Autor: SzesanaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: