ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 5 sztukcebula 5 sztukbulion warzywny 5 szklanekkoncentrat pomidorowy 1 łyżek deserowychmąka 1 łyżek stołowycholiwa 3 łyżek stołowychchleb czerstwy według uznaniamasło 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Oczyszczone cebule pokroić w talarki i zeszklić na rozgrzanej oliwie w głębokim rondlu. Dodać pomidory i smażyć 5 minut. Wlać mąkę rozprowadzoną szklanką zimnej wody oraz gorący bulion (może być z kostki) wymieszany z koncentratem pomidorowym. Gotować jeszcze 15 min na małym ogniu. doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Na rozgrzanym na patelni maśle zrumienić pokrojone w kostkę pieczywo. Gorącą zupę podawać w bulionówkach z grzankami.Uwagi:Czerstwy chleb można zastąpić bułką na grzanki, a masło - margaryną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: