ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 1 kilogramówcebula 1 sztukbulion warzywny 2 szklanekmasło 2 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychser żółty 200 gramówlubczyk 0,5 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:W rondlu, na łyżce masła, zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać umyte i pokrojone na ćwiartki dojrzałe pomidory i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Gdy będą miękkie, przetrzeć wszystko przez sito. Z reszty masła i mąki robić złocistą zasmażkę, rozprowadzić zimnym bulionem (może być z kostki), wlać do pomidorów, dodać posiekany lubczyk i gotować na małym ogniu 10 min. Wsypać starty ostry żółty ser i doprawić zupę do smaku solą i pieprzem. Podawać z groszkiem ptysiowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: