ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 12 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegonerki wieprzowe 5 sztukdymka 1 pęczeksos sojowy 2 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychsok z cytryny 2 łyżek stołowychimbir swieży 1 łyżek stołowychcukier 1 łyżek deserowychpieprz Cayenne 0,5 łyżek deserowychWykonanie:Oczyszczone z kanalików i umyte nerki zalać zimną wodą i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Następnie odcedzić, wypłukać, pokroić w cienkie plasterki i jeszcze godzinę moczyć w zimnej wodzie. Odcedzić i wrzucić na 2 min do wrzątku, osączyć. Przestudzone pokroić na półplasterki. Na rozgrzany na patelni olej wsypać posiekany imbir, oczyszczoną i pokrojoną w piórka dymkę oraz pieprz, mieszając, smażyć minutę. Dodać pokrojone nerki i smażyć 5 minut, mieszając, doprawić sosem sojowym, sokiem cytrynowym oraz cukrem i smażyć jeszcze 4 min, mieszając. Podawać na gorąco z ryżem lub z białym pieczywem i surówką z kapusty pekińskiej.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: