ßßß Cookit - przepis na Królik z wątróbką i grzybami

Królik z wątróbką i grzybami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
combra z królika 800 gramów
miód 2 łyżek stołowych
musztarda 2 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
ocet 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
grzyby mrożone 300 gramów
masło 2 łyżek stołowych
dymka 2 sztuk
wątróbki drobiowe 200 gramów
estragon 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Opłukane mięso przekroić wzdłuż na 3 części. Wymieszać miód z musztardą, oliwą, octem oraz zmiażdżonym czosnkiem i tą mieszanka polać mięso. Odstawić na 60 minut do lodówki. Lekko rozmrożonych połowę grzybów posiekać i podsmażyć na połowie masła z pokrojonymi drobno dymkami. Wymieszać z posiekana wątróbką, doprawić do smaku solą, pieprzem i estragonem. Kawałki mięsa spiąć wykałaczką tak, by powstała kieszeń. Włożyć w nią farsz. Mięso ułożyć na blasze. Polać marynatą. Przykryć i piec ok. 60 minut w 160 stopniach. Pozostałe grzyby poddusić na reszcie masła i obłożyć nimi mięso pod koniec pieczenia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10351/Krolik-z-watrobka-i-grzybami