Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocombra z
królika 800 gramów
miód 2 łyżek stołowych
musztarda 2 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
ocet 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
grzyby mrożone 300 gramów
masło 2 łyżek stołowych
dymka 2 sztuk
wątróbki drobiowe 200 gramów
estragon 1 szczypta
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukane
mięso przekroić wzdłuż na 3 części. Wymieszać
miód z
musztardą,
oliwą,
octem oraz zmiażdżonym
czosnkiem i tą mieszanka polać
mięso. Odstawić na 60 minut do lodówki. Lekko rozmrożonych połowę
grzybów posiekać i podsmażyć na połowie
masła z pokrojonymi drobno
dymkami. Wymieszać z posiekana
wątróbką, doprawić do smaku
solą,
pieprzem i
estragonem. Kawałki
mięsa spiąć wykałaczką tak, by powstała kieszeń. Włożyć w nią farsz.
Mięso ułożyć na blasze. Polać marynatą. Przykryć i piec ok. 60 minut w 160 stopniach. Pozostałe
grzyby poddusić na reszcie
masła i obłożyć nimi
mięso pod koniec pieczenia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: