ßßß Cookit - przepis na Omlet po alpejsku

Omlet po alpejsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jaja 2 sztuk
mleko 1 łyżek stołowych
Szynka lub kiełbasa 2 plastry
jajko na twardo 1 sztuk
biały ser według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Surowe jajka wymieszać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem, smażyć powoli. Jajko na twardo, wędlinę i ser zemleć, wymieszać. Gdy omlet się usmaży rozsmarować równomiernie masę, zawinąć.
Autor: Kasia i Tomek
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Jaj
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8622/Omlet-po-alpejsku