Wykonanie
To dość nietypowe naleśniki, ja je przygotowuję jako dodatek do zupy. Nie mam nic lepszego lekka zupka i konkretny naleśnik.
Składniki na ciasto naleśnikowe:około 1 szklanki
mąkiokoło 2 szklanek
mlekasólpieprz4 łyżki
olejułyżka
natki pietruszki3
jajkaodrobina
oleju do usmażeniaSkładniki na farsz:
ser (tak około 2 plastrów na naleśnik)
kiełbasa podwędzana lub
szynkę (kilka plasterków na naleśnik)
jajka sadzone (1-2 na naleśnik)Przygotowanie:Z podanych składników przygotowujemy ciasto na naleśniki (wszystko do miski i dobrze wymiksować:)Zaczynamy smażenie. Obsmażamy naleśnik z jednej strony, przewrócamy na drugą i odrazu kładziemy na jedną połowę:
ser,
kiełbasę,
jajka przykrywamy druga połową i trzymamy jeszcze chwilkę na patelni uważając żeby się naleśnik nie przypalił. No i gotowe! Smacznego