ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocytryna 2 sztukokoń morski sprawiony 4 sztukmasło 4 łyżek stołowychkapary marynowane 100 gramównatka pietruszki 0,5 pęczeknitki szafranu według uznaniaśmietana 1 szklanekolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Z wyszorowanych, sparzonych cytryn zetrzeć skórkę i wydrążyć miąższ, 1/3 odłożyć. Skórkę ryb naciąć w 8 miejscach. Ryby napełnić miąższem cytryny utartym z 3 łyżkami masła, 3/4 kaparów sola oraz pieprzem. Ryby oraz resztę miąższu cytryny ułożyć w natłuszczonej olejem formie. Piec 30 minut w 160 stopniach. Ryby wyjąć i trzymać w ciepłym piekarniku. Sos przecedzić i wymieszać z posiekaną natką, kilkoma nitkami szafranu, reszta kaparów, śmietaną i resztą masła. Nie gotować. Ryby podawać na ogrzanych talerzach polane sosem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: