Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pieczarka 25 dekagramów
szalotka 10 dekagramów
sok z cytryny według uznania
natka pietruszki 4 łyżek stołowych
oliwa 0.5 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Cebulki obrać, opłukać i bardzo drobno posiekać. Posolić, skropić
sokiem z cytryny.
Pieczarki umyć bardzo dokładnie, oczyścić starannie i od razu spłukać przegotowaną gorącą
wodą. Osączyć, skropić
sokiem cytrynowym, żeby nie ściemniały. Drobniutko posiekać, skrapiając
sokiem cytrynowym. Wymieszać z
oliwą,
szalotkami i
pietruszką. Przyprawić
solą do smaku. Wstawić na ok. 20 min do zamrażarki lub do lodówki blisko zamrażalnika. Podawać po oziębieniu do potraw z
mięsa,
jajek i ryb.Potrawy z
GrzybówSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: