ßßß Cookit - przepis na Surówka z pieczarek

Surówka z pieczarek

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pieczarka 25 dekagramów
szalotka 10 dekagramów
sok z cytryny według uznania
natka pietruszki 4 łyżek stołowych
oliwa 0.5 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Cebulki obrać, opłukać i bardzo drobno posiekać. Posolić, skropić sokiem z cytryny. Pieczarki umyć bardzo dokładnie, oczyścić starannie i od razu spłukać przegotowaną gorącą wodą. Osączyć, skropić sokiem cytrynowym, żeby nie ściemniały. Drobniutko posiekać, skrapiając sokiem cytrynowym. Wymieszać z oliwą, szalotkami i pietruszką. Przyprawić solą do smaku. Wstawić na ok. 20 min do zamrażarki lub do lodówki blisko zamrażalnika. Podawać po oziębieniu do potraw z mięsa, jajek i ryb.
Potrawy z Grzybów
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1260/Surowka-z-pieczarek