ßßß Cookit - przepis na Cielęcina z ryżem i winogronami

Cielęcina z ryżem i winogronami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cielęcina 400 gramów
Winogrona 400 gramów
cebula 1 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
bulion warzywny 0,5 szklanek
ryż 1 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umytą, osuszoną cielęcinę pokroić w kostkę i zrumienić na oleju. Dodać posiekaną cebulę, mieszając, razem smażyć, aż cebula się zeszkli. Wsypać umyte winogrona bezpestkowe, podlać bulionem (może być z kostki), dusić 5 min pod przykryciem. Dodać gęstą, kwaśną śmietanę i jedną szklankę ugotowanego ryżu, wymieszać, mocno podgrzać, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7225/Cielecina-z-ryzem-i-winogronami