Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cielęcina 400 gramów
Winogrona 400 gramów
cebula 1 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
bulion warzywny 0,5 szklanek
ryż 1 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umytą, osuszoną
cielęcinę pokroić w kostkę i zrumienić na
oleju. Dodać posiekaną
cebulę, mieszając, razem smażyć, aż
cebula się zeszkli. Wsypać umyte
winogrona bezpestkowe, podlać
bulionem (może być z kostki), dusić 5 min pod przykryciem. Dodać gęstą, kwaśną
śmietanę i jedną szklankę ugotowanego
ryżu, wymieszać, mocno podgrzać, doprawić do smaku
solą,
pieprzem i
cukrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: