Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso cielęce 400 gramów
winogron 400 gramów
cebula 1 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
bulion warzywny 0,5 szklanek
ryż (ugotowany na sypko)1 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osączone
mięso pokroić w drobna kostkę i zrumienić na
oleju. Dodać oczyszczoną, posiekaną
cebulę, mieszając, razem smażyć. Wsypać oczyszczone
winogrona, podlać
bulionem i dusić 5 minut pod przykryciem. Na koniec zaprawić
śmietaną, wrzucić
ryż i wymieszać. Mocno podgrzać, mieszając, doprawić do smaku
cukrem,
solą oraz
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: