ßßß Cookit - przepis na Cielęcina z winogronami i ryżem

Cielęcina z winogronami i ryżem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso cielęce 400 gramów
winogron 400 gramów
cebula 1 sztuk
śmietana 0,5 szklanek
bulion warzywny 0,5 szklanek
ryż (ugotowany na sypko)1 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osączone mięso pokroić w drobna kostkę i zrumienić na oleju. Dodać oczyszczoną, posiekaną cebulę, mieszając, razem smażyć. Wsypać oczyszczone winogrona, podlać bulionem i dusić 5 minut pod przykryciem. Na koniec zaprawić śmietaną, wrzucić ryż i wymieszać. Mocno podgrzać, mieszając, doprawić do smaku cukrem, solą oraz pieprzem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12970/Cielecina-z-winogronami-i-ryzem