Wykonanie
« Powrót  CochifritoDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mięso z jagnięcia 1 kilogramów
oliwa 4 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
czosnek 0.5 łyżek deserowych
papryka 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso lekko posypać
solą i
pieprzem. W garnku zagrzać
oliwę, a gdy zacznie "dymić", dołożyć
mięso krajane na drobne kawałki i obsmażyć tak, by zrumieniło. Wyjąć
mięso, osączyć i położyć na talerzu. Na pozostały tłuszcz wrzucić drobno posiekaną
cebulę oraz
czosnek i smażyć ok. 5 min, aż warzywa będą miękkie i przezroczyste, lecz nie zrumienione. Dodać
paprykę i ułożyć kawałki
mięsa. Polać
sokiem z cytryny, dodać nać
pietruszki. Przykryć szczelnie i dusić na wolnym ogniu przez 1 godz., dopóki
mięso nie stanie się miękkie. Przyprawić, przybrać cząstkami
cytryny i podawać zaraz po przygotowaniu.Uwagi:
natka pietruszki posiekanaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: