ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomakaron kolorowe muszelki 200 gramówpapryka czerwona 1 sztukpieczarki 200 gramówczosnek 2 ząbkioliwa 4 łyżek stołowychsok z cytryny 0,5 sztuktymianek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotować makaron al dente i przelać zimna wodą. Umyta, osuszona paprykę upiec w piekarniku (ok. 15 minut). Zawinąć w folie i po 10 minutach zdjąć skórę oraz pokroić w cienkie paseczki. Oczyszczone pieczarki również pokroić w cienkie paseczki i skropić sokiem z cytryny. Makaron przełożyć do salaterki i wymieszać z papryką oraz pieczarkami.Sos: rozdrobniony czosnek wymieszać z sokiem z cytryny, oliwą, odrobina soli, pieprzu i tymianku.Sosem polać sałatkę.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MakaronemSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: