Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
makaron świderki 200 gramów
pomidorki koktajlowe 150 gramów
papryka zielona 0,5 sztuk
papryka czerwona 0,5 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
oregano według uznania
oliwa z oliwek według uznania
szczypiorek 1 porcjaWykonanie:
Makaron ugotować we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem
oleju na pół miękko, tak aby nie był twardy i za razem nie rozgotował się.Po ugotowaniu odcedzić i polać letnią zagotowaną
wodą.
Pomidorki koktajlowe umyć i poprzekrawać na połówki,
Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kosteczkę.
Szczypiorek umyć i drobno skroić. Wszystko razem połączyć, przyprawić do smaku.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemSałatkiKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30bardzo dobra, lekka i smacznaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: