ßßß Cookit - przepis na Muślinowa zapiekanka

Muślinowa zapiekanka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 750 gramów
kalafior 300 gramów
brokuły 300 gramów
marchewka 300 gramów
seler 300 gramów
masło 2 łyżek stołowych
śmietanka 3 łyżek stołowych
żółtka 2 sztuk
olej 5 łyżek stołowych
olwki 5 sztuk
sól według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować, odcedzić i utłuc. Ucierać, dodając połowę masła, śmietankę, żółtka i gałkę muszkatołowa. Warzywa umyć, oczyścić. Brokuły i kalafiory podzielić na różyczki, marchewkę i seler pokroić na plasterki. Poddusić na oleju, posolić. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, włożyć połowę puree ziemniaczanego, na to warzywa, oliwki i resztę puree. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 °C.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6881/Muslinowa-zapiekanka