Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 750 gramów
kalafior 300 gramów
brokuły 300 gramów
marchewka 300 gramów
seler 300 gramów
masło 2 łyżek stołowych
śmietanka 3 łyżek stołowych
żółtka 2 sztuk
olej 5 łyżek stołowych
olwki 5 sztuk
sól według uznania
gałka muszkatołowa według uznaniaWykonanie:
Ziemniaki ugotować, odcedzić i utłuc. Ucierać, dodając połowę
masła,
śmietankę,
żółtka i
gałkę muszkatołowa. Warzywa umyć, oczyścić.
Brokuły i
kalafiory podzielić na różyczki,
marchewkę i
seler pokroić na plasterki. Poddusić na
oleju, posolić. Żaroodporne naczynie wysmarować
masłem, włożyć połowę puree ziemniaczanego, na to warzywa,
oliwki i resztę puree. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 °C.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: