ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoszpinak 1 kilogramówczosnek 3 ząbkimasło 1 łyżek stołowychbulion 1,5 litrówgałka muszkatołowa 1 łyżek deserowychsok z cytryny 3 łyżek stołowychśmietana 200 gramówkromki bułki paryskiej 4 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony szpinak (duże liście posiekać) włożyć do garnka, zalać bulionem, dodać oczyszczony czosnek i gotować 25 minut. Zupę zmiksować, dodać sok z cytryny, gałkę, doprawić do smaku sola oraz pieprzem, zaprawić śmietana i zagotować.Bułkę pokroić w kostkę i opiec na rozgrzanym na patelni maśle, na złoty kolor.Krem ze szpinaku podawać na ciepło z grzankami. Można go też ozdobić kleksem śmietany.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: