ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 2 sztukmleko 4 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 łyżek deserowychmąka 3 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 szczyptamasło 2 łyżek stołowychmaliny mrożone 0,5 szklanekcukier 3 łyżek stołowychWykonanie:Posypane cukrem maliny zagotować i dusić 5 minut, aby powstał gęsty sos. Można tez wykorzystać gotowy sos malinowy lub rozgrzać 3 łyżki dżemu z malin.Żółtka zmiksować z cukrem waniliowym, mlekiem, proszkiem oraz mąką. Ubite na sztywno białka delikatnie połączyć z masą jajeczną.Jedną łyżkę masła rozpuścić na małej patelni wlać ciasto. Przykryć i smażyć na bardzo małym ogniu, aż omlet zetnie się i lekko ze złoci. Odwrócić omlet na drugą stronę, dodać pozostałe masło i dalej smażyć, aż do zrumienienia. Podawać ciepły z przygotowanym sosem malinowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPowyżej 1 rokuSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: